design architect

Getekend door de architect

In de nasleep van de Salone del Mobile Milano presenteert COLLECT enkele gloednieuwe stukken, rechtstreeks van de tekentafels van visionaire architecten. Deze tonen niet alleen hun onmiskenbare expertise, maar houden ook een belofte van toekomstig verzamelbaar design in.

H&dM Objects door Herzog & de Meuron

H&dM Objects, ontworpen door architectuurstudio Herzog & de Meuron, omvat zes sculpturale stoelen en krukjes van gefreesd hout. Deze worden zonder schroeven gemonteerd en bedekt met een glanzende lak. De objecten maken deel uit van de meer dan zeshonderd items die de studio heeft gemaakt voor architecturale projecten en die nu te koop worden aangeboden.

Tamart Design door Amos Goldreich

Architect Amos Goldreich heeft een meubelmerk gelanceerd dat de designerfenis van zijn moeder, interieurarchitect Tamar de Shalit, in de schijnwerpers zet vóór zijn bekendere vader, ontwerper en activist Arthur Goldreich. De collectie bestaat uit tien meubelobjecten gebaseerd op het archief van het overleden echtpaar, een verzameling van meer dan 10.000 tekeningen, foto’s, documenten en prototypes.

Interni Venosta door Dimorestudio

Interieurontwerpduo Dimorestudio lanceerde een nieuw meubelmerk in samenwerking met Interni Venosta. Dit nieuwe merk belichaamt de esthetiek en het erfgoed van Carla Venosta, wat heeft geresulteerd in een collectie die doordrenkt is van karakter en geschiedenis. De inspiratie achter deze collectie is onmiskenbaar de wereld van Carla Venosta, waarbij in elk een subtiele nostalgie naar de jaren 70 voelbaar is. Wat deze meubels verbindt, is het gebruik van metaal en hout, materialen die kenmerkend waren voor dat tijdperk.